Ultragarsiniai metodai anesteziologijoje ir intensyvioje terapijoje: kraujagyslių paieška (Europos anesteziologų draugijos Edukacijos komiteto praktikumas)

Kodas
KMU575
Studijų kryptis
Medicina
Vykdymo būdas
Nenuotolinis (asmeniui dalyvaujant fiziškai)
Apimtis valandomis
10val.
Skirtas
gyd. anesteziologams reanimatologams
Kaina asmeniui
60.00Eur
Pažymėjimo mokestis
6Eur
Programą teikiantis darbuotojas
Doc. Tomas Bukauskas
Kurso programos turinys
Tema Trukmė
1. Ultragarsas: principas, metodai ir taikymo sritys anesteziologijoje ir intensyviojoje terapijoje (paskaita) 2.00 val.
2. Ultragarsas kraujagyslių paieškai (paskaita) 2.00 val.
3. Kraujagyslių (centrinių ir periferinių venų bei arterijų paieška) echoskopo kontrolėje (praktikos darbaI) 2.00 val.
Viso valandų
6.00
Programos aprašymas (santrauka)

1. Paskaita. Ultragarsas anestezijoje. Veikimo principas, įranga. Trukmė – 2 val. Aptariami ultragarso naudojimo medicinoje fizikiniai pagrindai, įrangos charakteristikos bei pasirinkimo galimybės, ypatybės kraujagyslių paieškoje, metodo privalumai bei trūkumai. Supažindinama su šiuo metu plačiausiai naudojama paieškos metodika.

2. Paskaita. Echoskopija kraujagyslių paieškai. Trukmė – 2 val.
Paskaitos tikslai: Supažindinti kursantus su širdies ir kraujagyslių būklės vertinimo ir stebėsenos metodais bei jų pritaikymo galimybėmis intensyviojoje terapijoje ir anesteziologijoje. Kursantai po paskaitos gebės tinkamai pasirinkti kardiovaskulinės sistemos stebėsenos metodus gydant įvairią patologiją, esant skirtingai chirurginei patologijai, operacijos apimčiai.

3. Praktikos darbai. Kraujagyslių (centrinių ir periferinių venų bei arterijų paieška) echoskopo kontrolėje. Trukmė – 6 val.
Praktikos darbų tikslai: Supažindinti kursantus su echoskopijos panaudojimo galimybėmis kraujagyslių punkcijai ir kateterizacijai. Kursantai po praktikos darbų gebės atlikti kraujagyslių paiešką echoskopo kontrolėje.

Dėstytojas Teorijos val. Praktikos val.
Giedrė Zinkevičiūtė Žarskienė 1
Aurimas Pečkauskas 2
Andrius Macas 2 2
Darius Trepenaitis 1 2
Atvykstant reikia turėti

Turėti medicininį chalatą

Papildoma informacija

Supažindinti su ultragarso panaudojimo kraujagyslių paieškai ir kateterizacijai metodikomis, pateikti praktines Amerikos anesteziologų draugijos gaires statiniam ir dinaminiam ultragarso naudojimui anesteziologijoje ir reanimatologijoje.