Augalinių maisto produktų ir žaliavų cheminės ir biologinės saugos aspektai

Kodas
KMU828
Studijų kryptis
Visuomenės sveikata
Vykdymo būdas
Nenuotolinis (asmeniui dalyvaujant fiziškai)
Apimtis valandomis
8val.
Skirtas
maisto specialistams
valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tarnautojams
veterinarijos gydytojams
Kaina asmeniui
32.17Eur
Pažymėjimo mokestis
6Eur
Administratorius: Marija Ivaškienė
Programą teikiantis darbuotojas
prof. Elena Bartkienė
Kurso programos turinys
Tema Trukmė
Maisto gamybos technologinių procesų įtaka augalinio maisto saugai (akrilamidas, fermentacija, biogeniniai aminai, policikliniai aromatiniai angliavandeniliai, lubrikantai ir kt.) 3.00 val.
Kenkėjų atsiradimas ir jų prevencija augalinės kilmės maisto produktuose 1.00 val.
Mikotoksinai, pokyčiai technologinių procesų metu 2.00 val.
Augalinio maisto bio-sauga (bakterijos, parazitai, virusai) 1.00 val.
Pesticidai maiste, poveikis technologinio proceso parametrams, kontrolės strategijos 1.00 val.
Viso valandų
8.00
Programos aprašymas (santrauka)

Išklausę šią mokymo programą, tarnautojai išmoks apie maisto gamybos technologinių procesų įtaką augalinio maisto saugai, kenkėjų atsiradimą ir jų prevenciją augalinės kilmės maisto produktuose, mikotoksinus ir jų įtaką technologinio proceso rodikliams bei jų pokyčius technologinių procesų metu, augalinio maisto bio- saugą (bakterijas, parazitus, virusus), pesticidus maiste, jų kontrolės strategijas. Tarnautojai įgis įgūdžių bendradarbiauti ir diskutuoti su mokslininkais, dirbančiais šioje srityje bei gebės augalinio maisto saugos problemas analizuoti kompleksiškai: „žaliava – technologinis procesas – produktas“.

Dėstytojas Teorijos val. Praktikos val.
Elena Bartkienė 3
Dalia Sekmokienė 1
Aistė Kabašinskienė 1
Bronius Bakutis 2
Sigita Ramonaitė 1